NOTICIA: LA SELECCIÓN VALENCIANA CAMPEONA DE ESPAÑA

LA SELECCIÓ VALENCIANA CAMPIONA D’ESPANYA DE BILLAR A TRES BANDES

AMB UN 1.688 DE MITJANA GENERAL EN LA FINAL, LA SELECCIÓ VALENCIANA ACONSEGUEIX L’OR

 

 

El cap de setmana passat, de l’1 al 3 de juny de 2018, es disputava a Gandia el XXIII Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques, el tercer en la ciutat de Gandia. Vuit seleccions van participar en la prova, en dos grups de quatre, les selecciones participants van ser: Madrid, Catalunya, Galícia, Andalusia, Murcia, Extremadura, Castella la Manxa i la Comunitat Valenciana.

La nostra Selecció va estar representada per Javier Palazón qui era dubte fins a última hora per una lesió en la mà dreta, Enrique Peñalva, el més veterà i número u del rànquing de la Comunitat Valenciana, Jesús Rico jugador del Castalla i Campió d’Espanya amb el Gandia Billar Club la setmana anterior en segona divisió, Raül Cuenca jugador del Club Billar Sueca, amb nombrosos títols en les modalitats de jocs de sèrie, Jose Luis Pascual, jugador local i capità del Gandia Billar Club i Andrés Carrión jugador del Castalla i Campió d’Europa Junior en temporades anteriors.

Com és habitual la Selecció de la Comunitat Valenciana presentava l’alineació més jove de totes les participants, i com ben ens demostrarien més endavant, amb una gran qualitat i experiència.

El campionat donava començament precisament amb la nostra Selecció, el divendres a les 09.30 s’enfrontaven davant Castella-la Manxa, guanyant sense complicacions amb un 8-0 i amb una mitjana general d’1.345. Destacant la capitania d’Enrique Peñalva i la seua gran partida de 19 entrades en la taula 1. Madrid i Catalunya no van tenir problemes per a derrotar als seus rivals en els primers enfrontaments.

El dissabte novament a primera hora la Selecció Valenciana disputava el seu partit més decisiu en la fase de grups, contra la Selecció de Madrid. En aquest partit l’estratègia variava, entrava el número u de la selecció, Javier Palazón anava a provar sort amb la seua lesió en la mà dreta, açò donava lloc a una rotació de taules en els seus jugadors, que van solucionar amb un gran rendiment, 6-2 per a la Selecció Valenciana que quedaria més tard com a primera de grup i així complien l’objectiu de no enfrontar-se en semifinals a la Selecció Catalana, clara favorita a revalidar el títol. Enrique Peñalva novament va realitzar 19 entrades, el veterà de la Selecció estava imparable i davant sorpresa de tots per la seua lesió Javier Palazón va guanyar el seu partit 40-18 en 21 entrades.

En l’últim partit de grups la Selecció Valenciana s’enfrontava a Extremadura, tornaven a haver-hi rotacions, debutava el jugador local José Luis Pascual, donant un gran rendiment, i obtenint un clar 8-0 que els classificava com a primers de grup.

Ja en semifinals, a les 10.00 del matí s’enfrontaven contra Andalusia, segona classificada del grup A. En el primer enfrontament Javier Palazón s’imposava per un 40-18 en 30 entrades, un gran avantatge que facilitava la classificació. Enrique Peñalva no va poder jugar al seu millor nivell i va caure derrotat amb un 24-40 en 30 entrades. La partida de Jesús Rico es va decidir al final, on el jugador valencià va remuntar el seu partit obtenint un avantatge de 40-32 en 38 entrades.

Aquests resultats atorgaven una diferència de +14 per a la Selecció Valenciana, la qual cosa suposava que Andrés Carrión devia arribar a 27 caramboles en el seu partit, per a aconseguir la passada a la final.

La tensió i les il·lusions estaven en la sala del Gandia Billar Club, amb un resultat desfavorable 19-30, devia realitzar 8 caramboles abans que el seu rival arribara a les 40. Finalment i amb el suport de jugar a casa, Andrés va controlar la pressió i va aconseguir realitzar les 8 caramboles que atorgaven la passada a la final.

La segona semifinal també va ser molt ajustada, però finalment un 5-3 donava el passe a la final Madrid, amb empat de caramboles, més igualtat impossible.

En la final Madrid posava el seu equip de gala, Rubén Legazpi, Adrián Legazpi, Rafa Garrido i Alfonso Legazpi, mentre que la Selecció Valenciana no realitzava canvis en la seua alineació. Els partits van començar molt ajustats, fins i tot amb algun desavantatge per al nostre quartet, excepte en la taula 2, on Enrique Peñalva va començar amb clar avantatge, arribant al descans amb un 20-4 en 7 entrades. Açò cap a que la diferència de boles en cas d’empat fóra molt rellevant. No obstant açò no va fer falta perquè la Selecció s’alçava amb el títol demostrant el seu gran joc en les quatre taules.

Sens dubte un gran espectacle celebrat en la ciutat de Gandia, que no podia tenir millor final, LA SELECCIÓ VALENCIANA CAMPIONA D’ESPANYA DE SELECCIONS AUTONÒMIQUES DE BILLAR A TRES BANDES.

_____________________________________________________________________

 

LA SELECCIÓN VALENCIANA CAMPEONA DE ESPAÑA DE BILLAR A TRES BANDAS

CON UN 1.688 DE PROMEDIO GENERAL EN LA FINAL, LA SELECCIÓN VALENCIANA CONSIGUE EL ORO

El pasado fin de semana, del 1 al 3 de junio de 2018, se disputaba en Gandía el XXIII Campeonato de España de Selecciones Autonómicas, el tercero en la ciudad de Gandía. Ocho selecciones participaron en la prueba, en dos grupos de cuatro, las selecciones participantes fueron: Madrid, Cataluña, Galicia, Andalucía, Murcia, Extremadura, Castilla la mancha y la Comunidad Valenciana.

Nuestra Selección estuvo representada por Javier Palazón quien era duda hasta última hora por una lesión en la mano derecha, Enrique Peñalva, el más veterano y número uno del ranking de la Comunidad Valenciana, Jesús Rico jugador del Castalla y Campeón de España con el Gandía Billar Club la semana anterior en segunda división, Raúl Cuenca jugador del Club Billar Sueca, con numerosos títulos en las modalidades de juegos de serie, Jose Luis Pascual, jugador local y capitán del Gandía Billar Club y Andrés Carrión jugador del Castalla y Campeón de Europa Junior en temporadas anteriores.

Como viene siendo habitual la Selección de la Comunidad Valenciana presentaba la alineación más joven de todas las participantes, y como bien nos demostrarían más adelante, con una gran calidad y experiencia.

El campeonato daba comienzo precisamente con nuestra Selección, el viernes a las 09.30 se enfrentaban ante Castilla la Mancha, ganando sin complicaciones con un 8-0 y con un promedio general de 1.345. Destacando la capitanía de Enrique Peñalva y su gran partida de 19 entradas en la mesa 1. Madrid y Cataluña no tuvieron problemas para derrotar a sus rivales en los primeros enfrentamientos.

El sábado nuevamente a primera hora la Selección Valenciana disputaba su partido más decisivo en la fase de grupos, contra la Selección de Madrid. En este partido la estrategia variaba, entraba el número uno de la selección, Javier Palazón iba a probar suerte con su lesión en la mano derecha, esto daba lugar a una rotación de mesas en sus jugadores, que solventaron con un gran rendimiento, 6-2 para la Selección Valenciana que quedaría más tarde como primera de grupo y así cumplían el objetivo de no enfrentarse en semifinales a la Selección Catalana, clara favorita a revalidar el título. Enrique Peñalva nuevamente realizó 19 entradas, el veterano de la Selección estaba imparable y ante asombro de todos por su lesión Javier Palazón ganó su partido 40-18 en 21 entradas.

En el último partido de grupos la Selección Valenciana se enfrentaba a Extremadura, volvían a haber rotaciones, debutaba el jugador local José Luis Pascual, dando un gran rendimiento, y obteniendo un claro 8-0 que les clasificaba como primeros de grupo.

Ya en semifinales, a las 10.00 de la mañana se enfrentaban contra Andalucía, segunda clasificada del grupo A. En el primer enfrentamiento Javier Palazón se imponía por un 40-18 en 30 entradas, una gran ventaja que facilitaba la clasificación. Enrique Peñalva no pudo jugar a su mejor nivel y cayó derrotado con un 24-40 en 30 entradas. La partida de Jesús Rico se decidió al final, donde el jugador valenciano remontó su partido obteniendo una ventaja de 40-32 en 38 entradas.

Estos resultados otorgaban una diferencia de +14 para la Selección Valenciana, lo que suponía que Andrés Carrión debía de llegar a 27 carambolas en su partido, para lograr el pase a la final.

La tensión se y las ilusiones estaban en la sala del Gandía Billar Club, con un resultado desfavorable 19-30, debía de realizar 8 carambolas antes que su rival llegara a las 40. Finalmente y con el apoyo de jugar en casa, Andrés controló la presión y consiguió realizar las 8 carambolas que otorgaban el pase a la final.

La segunda semifinal también fue muy ajustada, pero finalmente un 5-3 daba el pase a Madrid, con empate de carambolas.

En la final Madrid ponía su equipo de gala, Rubén Legazpi, Adrián Legazpi, Rafa Garrido y Alfonso Legazpi, mientras que la Selección Valenciana no realizaba cambios en su alineación. Los partidos empezaron muy ajustados, incluso con alguna desventaja para nuestro cuarteto, excepto en la mesa 2, donde Enrique Peñalva empezó con clara ventaja, llegando al descanso con un 20-4 en 7 entradas. Esto hacia que la diferencia de bolas en caso de empate fuera muy relevante. No obstante no hizo falta porque la Selección se alzaba con el título demostrando su gran juego en las cuatro mesas.

Sin duda un gran espectáculo celebrado en la ciudad de Gandía, que no podía tener mejor final, LA SELECCIÓN VALENCIANA CAMPEONA DE ESPAÑA DE SELECCIONES AUTONÓMICAS DE BILLAR A TRES BANDAS.

 

 

Descargar (NOTICIA-SELECCION_new.pdf)

Comentarios cerrados.